Kantelehenkilö Kuva: Dima Tsvetkov

OHJAUKSET / KÄSIKIRJOITUKSET

Olen ohjannut ja käsikirjoittanut Anne-Mari Kivimäen ja Reetta-Kaisa Pirhonen-Ilesin muodostamalle kansanmusiikki- ja tanssiryhmä Puhdille kaksi kahden naisen folklorekabareeta ja lisämateriaalia. Suunnittelemme parhaillaan uutta teosta. Olen saanut olla mukana ohjaajana ja kirjoittajana myös Liisa Ruuskasen nerokkaassa ruokateatterikonseptissa.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana etsin ilon ja älyn, arkisen ja ylevän, liikkeen ja sanan hanakusta sekä yhteentörmäyksiä. Oleellista oh rytmi ja rakkainta komiikka.

Olen kirjoittanut paljon tekstejä Ruokateatterille, mm. ruokasuhdenäytelmät Liemessä ja Ihmisiä Lautasella, jotka myös ohjasin. Kimmo Virtasen kanssa yhteistyössä olemme kirjoittaneet kolme lastennäytelmää, joita on esitetty mm. Turun ja Helsingin Kaupunginteatterien ohjelmistoissa.

Musiikkinäytelmiä Sami Kojosen ja Kimmo Virtasen kanssa kirjoittaen on syntynyt yhteensä kahdeksan ja niitä on esitetty mm. Kuopion Uudessa Kesäteatterissa (nyk. Tahtiteatterin Kesäteatteri), Kotkan Kaupunginteatterissa ja Kokkolan Kaupunginteatterissa.

Käsikirjoituksia tanssiteatteriteoksiin olen tehnyt mm. Aurinkobaletille ja Tanssiteatteri Minimille.

Useita ohjauksia ja käsikirjoituksia olen tehnyt myös Puhdin ihanille taiteilijoille.