Katri Helena -Laulajatyttö (Tahtiteatteri Oy 2017) Kuva: Petra Tiihonen

TANSSIJA / NÄYTTELIJÄ
15 vuotta Tanssiteatteri Minimin riveissä opetti esiintymään monella väylällä; tanssien, puhuen, laulaen.

Tanssijana ja näyttelijänä olen vuosien varrella työskennellyt mm. Kimmo Virtasen, Leea Klemolan, Juha Hurmeen ja Heikki Kujanpään ohjauksessa.2015 valmistui Kim Saarisen ohjaama ja kuvaama tanssilyhytelokuva Body Language Zone, johon tein konseptin ja koreografian, ja jossa myös esitin itse pääroolin. Body Language Zone on valittu esitettäväksi kymmenillä elokuvafestivaaleilla Euroopassa, USA:ssa ja mm. Etelä-Koreassa. Useilla festivaaleilla se on palkittu tai nimetty ehdolle festivaalin parhaan elokuvan palkinnosta.

Näyttelijänä olen päässyt myös rakkaan Ruokateatterin estradille. Olen myös näytellyt ao. tuotannoissaa ja käsikirjoitan sekä ohjaan niitä.

T
oimin tanssija-koreografina Tanssiteatteri Minimissä vuodet 1991-2006. Minimin tanssia ja teatteria yhdistelevät teokset opettivat näyttämöllä tanssimisen lisäksi myös puhumaan ja laulamaan.

Rakkaimpia roolejani ovat olleet Raili Torvinen-Makkaran rooli Fiikka Forsmanin ohjaamassa teoksessa Makkara sekä Milko Lehdon ohjaaman, Miko Kivisen Susku-näytelmän nimirooli.

Tanssijantöistä tärkein on ollut Sannamaria Kärkkäisen koreografioima sooloteos Vääntö, jota esitän edelleen. Vääntö on surrealistinen pakomatka, ”yhden naisen show”, joka on samalla kurkistus erään esiintyvän yksilön sielunelämään. Vääntö kutsuttiin Tanssia Tyrkyllä-festivaalille Ouluun sekä Jyväskylän Tanssin Aika-festivaalille vuonna 2006. Teokseen voi tutustua tarkemmin tilaamalla sen DVD-taltiointina katseltavaksi.

Kaikeksi onneksi olen saanut olla tanssijana myös Sannamaria Kärkkäisen teoksessa norma, joka sai ensi-iltansa keväällä 2007. Teos jatkaa edelleen ohjelmistossa

Stand-up -komiikka on myös itselleni rakasta ja teen sitä kolmessa genressä: Tyyne Kettunea -roolistand-up -komiikkana, "omalla naamallani" ja myös "konsulttihahmossa " tai "tiedotustiedottajana."

Tahtiteatterissa ja Tahtiteatterin Kesäteatterissa olen käsikirjoitustyön ja koreografioiden ohella työskennellyt näyttelijänä esim. vuonna 2010 pääroolissa Paula Pakkasena - työmaan naispuolisena "mesuna." Jälleen kesällä 2013 olin myös roolissa esittäen hotellin valveutunutta vastaanottovirkailijaa Ritua Toivotaan Toivotaan -hilpeässä C-kasettimusikaalissa. Huippukokemus on Katri Helena -Laulajatyttö -musiikkinäytelmän nimirooli, jonka sain tehdä 2017 ja esitykset jatkuvat muualla Suomessa myöhemmin.

Olen myös Verigreippi-ryhmän -produktioissa mukana.