Matriarkka

”Minä olin kaikkein nöyrin.”

Matriarkka on tanssinsekainen monologi, kolkkoudessaan armollinen puheenvuoro elämän ja kuoleman välitilasta, jossa ei olla edistytty kalmistosta mihinkään. Kauna, kateus ja pikkusieluisuus sen kun tiivistyvät ruumiin maatuessa, eikä hallinnan tarve kuole koskaan. Onko naapurihaudalla taas kauniimmat kukkaistutukset?

Kuva: Mortti Saarnia.

Mustan huumorin sävyttämä teksti tekee Matriarkan hahmosta tunnistettavan, ja tanssi tuo esiin henkilön, joka on olemassa toisessa ulottuvuudessa. Teoksessa koomikko ja tanssitaiteilija Johanna Keinänen sukeltaa kaikkeen tyytymättömän lasinkeräilijälesken nahkoihin tuloksena surullinen, naurettava ja inhimillinen kuvaus luopumisesta.

Teos voidaan esittää pienikokoisissa näyttämötiloissa, gallerioissa tai muissa vastaavissa. Mukana reissaava henkilömäärä on kaksi henkilöä, pystytys- ja tilaansovitteluaika 6 tuntia, ja purkuaika 2 tuntia, riippuen käytettävissä olevien käsien määrästä. Teknisesti vaaditaan mahdollisuus hämärtää tila (ei vaadi täyttä pimennystä) sekä sähkövirtaa. Muuten teknisesti tarpeet soviteltavissa ja omaa kalustoa voidaan tuoda mukana.

Sanomalehti Karjalainen 25.11.2023. Lue arvostelu tästä ›››

Kesto: 45 min
Ensi-ilta: 23.11.2023 Joensuu, Yksin Sateessa-festivaali.
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto, Taiteen edistämiskeskus
Osatuotantotuki: Itäinen Tanssin Aluekeskus ITAK

Matriarkka: Johanna Keinänen
Käsikirjoitus: Johanna Keinänen ja Taru Kivinen
Koreografia: Johanna Keinänen
Ohjaus: Taru Kivinen
Visuaalinen suunnittelu: Jaana Kurttila ja Mirkka Nyrhinen
Äänisuunnittelu: Ilkka Tolonen
Projisoinnit: Antti Lindholm

Lisätiedot:
Johanna Keinänen 0405478153
johanna@johannakeinanen.com